Синът на Масларова докарал до самоубийство мъжа на журналистката Диана Найденова

Диана Найденова

В дебели афери е оплетено битието на доведения син на Емилия Масларова – Иво Масларов, години преди да поръча убийството на Станка Марангозова, съобщават от „ПИК„.

Срещу него има две обвинения от прокуратурата за рекет на бизнесмени и през февруари тази година Комисия „Антимафия“ на Сотир Цацаров внесе в Окръжен съд – Пазарджик се внася искова молба на стойност 1 997 196.87 лв. срещу него. В цената на иска са включени два недвижими имота, както и парични средства.

Поводът е, че в периода 2009 г. – 2014 г. той е принудил две лица чрез заплаха да му прехвърлят имоти и да му заплатят пари, с което им е причинил значителни вреди. Предявяването на иска е пряк резултат от повдигнатите от прокуратурата обвинения за изнудване срещу Иво Масларов.

Случаят става публично известен преди време именно по повод заплахи и изнудване срещу убитата в последствие Станка Марангозова, за което ексклузивно ПИК преди минути съобщи, че поръчител е именно Масларов. Както медията ни писа, тя се бе оплакала, че е изнудвана от доведения син на Емилия Масларова.

От години в ъндърграунда се носят легенди за подвизите на Иво Масларов. Той е доведен син на Емилия Масларова от брака й с покойния вече Антон Масларов, но е отгледан от дете от бившата социална министърка. Неговият дядо Иван Масларов е съден първо с Никола Вапцаров, а след това – с Трайчо Костов. При такава фамилна история не е чудно, че той върти огромен бизнес, като ударно трупа през годините елитни, но евтини имоти в идеалния център на София. Сделките му са скандални, на цени 4-5 пъти по-ниски от реалните.

През 2007 г. купува апартамент от 94 квадрата и 625 кв.м. земя в квартал „Хаджи Димитър” само за 50 468 лв. Две седмици по-късно за около 55 000 лева купува и още един парцел от 737 кв.м. Само година по-късно взема и един декар в хубавото софийско село Лозен, като за него плаща по 15 евро за квадрат. В края на 2008 г. Иво купува и апартамент от 104 кв.м. на бул. „Дондуков”, като квадратния метър му излиза по около 480 евро, при реална цена на имотите там в онези години по близо 2000 евро.

Собственик на два от имотите, купени от Иво Масларов, е строителният бос Борис Йорданов. Няколко месеца след сделките той се самоубива заради огромни дългове и застой в строителния бизнес. Смята се, че е бил притискан от Иво Масларов. Последната му жена е журналистка Диана Найденова, която има от него дете, и след самобубийството на Йорданов то остава без баща.

Със солидни имоти Масларов се сдобива и след смъртта на ъндърграунд боса Филип Найденов-Фатик. Негови бивши авери твърдят, че Фатик Баба закупил терените чрез далавера от Софиянски с надежда да строи СПА център комплекс. След смъртта му, обаче до изгодните терени се докопал доведеният син на Масларова.

Справка на ПИК сочи, че към момента Иво Масларов е управител на три фирми и собственик на две, сред които и заложна къща.