От болница “Св. Иван Рилски” с първи коментар за състоянието на Десислава Радева

САМО В ПИК! От болница „Св. Иван Рилски“ с нов коментар за състоянието на Десислава Радева

От болница “Св. Иван Рилски” в София продължават да отказват да изнасят информация за състоянието на съпругата на президента Румен Радев – Десислава Радева.

На въпрос на ПИК какво е състоянието на г-жа Десислава Радева към момента, пиарката Моника Николова каза: „Вече казахме, че не даваме информация по този въпрос и не коментираме“.

Попитахме г-жа Николова дали съпругата на президента е претърпяла хирургическа или друга интервенция, на което тя отговори: „Не“.

На последващ уточняващ въпрос дали отговорът й означава, че Десислава Радева не е оперирана, пиарката на лечебното заведение отвърна: „Разбирайте, че не желаем да коментираме хора, които са били или не са били наши пациенти“.

„Без коментар. Съжалявам“, каза за финал г-жа Николова.

Съпругата на президента е имала силно главоболие още от петък вечерта, но явно не е обърнала сериозно внимание на този тривиален симптом.

Състоянието й обаче се влошава сериозно вчера вечерта и през нощта тя вече е откарана спешно в неврологичното отделение на “Св. Иван Рилски”.

Според информация на Нова Радева е в Клиниката по неврохирургия и й е направен скенер и ядреномагнитен резонанс.

Радева е в сериозно, но стабилно състояние. Най-вероятно предстои ангиография за потвърждаване на диагноза за евентуална аневризма в мозъка и лечение на първата дама.

От самата болницата засега не дават допълнителна информация за състоянието й. Здравният министър проф. Костадин Ангелов също отказа да коментира.

“Ако това, което казвате е така, аз лично се надявам тя да е добре”, заяви проф. Ангелов.

По неофициална информация след направените изследвания в лечебното заведение е установено, че съпругата на президента има 3 аневризми в мозъка.

Мозъчните аневризми, който вкараха първата дама Десислава Радева в болница, може да са усложнение от коронавирусната инфекция, която тя прекара през месец февуари. Това е една от версиите за тежкото състояние, в което се намира съпругата на президента Румен Радев.