Мика Зайкова: Това ще бъде новия премиер на България

„Когато ми предложиха да стана част от „Има такъв народ” – не ми беше никак смешно. Това си е сериозна работа. На моите години да се хванеш с политика – си е чисто приключение. Но видях, че тези млади хора искат да направят нещо. И тъй като работих с тях по програмата – първоначално се сепнах, но реших да помогна”, заяви Мика Зайкова в студиото на NOVA.

Експертът на Има такъв народ Мика Зайкова повдигна завесата кой ще бъде премиер, когато партията на Слави Трифонов получи мандат за съставяне на правителство.Според нея Трифонов няма амбиция за политически пост.

„Слави ще реши какво да прави. Не политическо лице трябва да застане начело на правителството. Трябва да застане човек от екипа, който ще изпълнява програмата, който има познания. Да, имам идея за това лице, но няма да ви кажа. Все пак аз съм от гражданската квота“, заяви Мика Зайкова в интервю за Нова тв.

Попитана дали визира Ива Митева, тя каза: „Да, да, има хора, които могат и желаят да помогнат. Хора със знания, с широка палитра от знания. Министър-председателят не може да бъде физкултурник или пожарникар.“

 

Попитана защо Слави Трифонов не се появява пред журналистите, а изразява мнението си във „Фейсбук“, Зайкова обясни: „Това е въпрос на характер. В тази трудна ситуация по-важни са хората, които е събрал. Слави е подбрал добър екип. Има специалисти по всичко. Да, той е лицето, той привлича хората. Огромният му принос е, че е подбрал добър екип. Слави няма намерения да застава на някаква политическа позиция и да управлява.“

„Аз не се виждам като министър. Моля ви се, времето ми отдавна е минало. Виждам се като човек, който може да помага на младите. Времето ми за кариера отдавна е минало“, каза още Мика Зайкова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *