Кошмар сполетя Хасан и Ибрахим на 8-ми юли, не са на себе си

Истински ужас са изпитали талантливите близнаци Хасан и Ибрахим заради страшна ситуация в семейството им. Група роми нападнали и блъскали баща им, но за щастие се е разминало без сериозни наранявания. Денис Игнатов обаче е силно стресиран от неприятната случка. Мъжът работи като фелдшер във филиала на Центъра за спешна медицинска помощ „Шумен“ в Каолиново. Във вторник вечерта получават сигнал за жена в безсъзнание в селото.

„Когато пристигнахме, хората веднага започнаха да се държат агресивно и да ни обиждат с шофьора, защото сме били закъснели. Истината е, че когато получихме обаждането, оказвахме първа помощ на жена, нажилена от голям брой пчели. Това ни отне 10-15 минути. Отделно ни трябваше около половин час, за да стигнем до Пет могили, тъй като разстоянието е 30 километра“, разказва пред „България Днес“ Игнатов.

Още в първите секунди след пристигането той осъзнава, че положението е тежко. „Хванаха ме за яката и започнаха да ме дърпат. Буквално се залепих за една стена, тъй като не знаех какво могат да ми направят и така исках да се предпазя. Знам, че в такава ситуация една излишна крачка, една излишна дума и една излишна реакция може да доведе до фатален край. Без проблем някой можеше да ме прободе с нож и после никой нямаше да може да разбере кой от тълпата го е направил. Казвах им да ме оставят да си свърша работата, а те само крещяха и обиждаха. Много неприятно ми стана, когато един възрастен човек се обърна към група от младежи: „Нека да влезе да види болната, а когато излезе, вие знаете какво да го правите“. Бях много разочарован и му отвърнах: „Затова ли ни викате – за да ни биете?“.

Когато Игнатов отива при жената, заради която е повикан, вижда, че тя е в съзнание. „Кръвното й беше 130/90, пулсът й беше перфектен. Оказа се, че ни викат за едно мерене на кръвно, докато други хора вероятно в този момент имат истинска нужда от нас“, казва още пред вестника бащата на Хасан и Ибрахим.

 

И когато Игнатов си мисли, че нещата са приключили, излиза навън и вижда нова грозна сцена. „Бяха отворили вратите на линейката и дърпаха шофьора, за да го извлекат навън. Човекът толкова се притесни, че вдигна кръвно над 200. Беше много тежка вечер, животът ми минаваше пред очите като на кинолента. За съжаление, такива инциденти има почти всяка седмица. И си казвам, че няма да им обръщам сериозно внимание, защото си докарвам допълнителен стрес. Имало е случаи в миналото, в които са ми вадили ножове. При едно посещение мъж ми каза: „Ако не излекуваш майка ми, убивам те тук!“. В такива моменти трябва една особена деликатност, за да си тръгнеш жив. Лошото е, че в цялата страна има такива инциденти“, споделя Игнатов. И допълва: „Няма да ме откажат от работата си, ще продължа да лекувам! Щастие е, че съм жив и съм заедно с моите момчета. Гледам ги как свирят и им се радвам. Но трябват наказания, сериозни наказания. И едва тогава нападателите ще се уплашат и ще спрат да го правят“.

От областната дирекция на полицията в Шумен потвърдиха за инцидента, като посочиха, че фелдшерът и шофьорът са станали обект на агресия. „Искам да благодаря на полицаите, че реагираха бързо и скоро след като подадохме сигнал, вече бяха на място. След това писахме показания и се надявам да има последствия за агресорите“, коментира героят в бяла престилка. Извършва се проверка за наличие на данни за престъпление – хулиганство.

„Опасно е, има риск, но никога не съм си мислел да се откажа и да си тръгна. Така възпитавам и децата си – започнеш ли нещо, трябва да се бориш докрай“, завърши Игнатов, който работи като фелдшер от повече от 20 години в Спешна помощ – Шумен. Също така от началото на пандемията неизменно е на първа линия и дава 12-часови дежурства в битката с коварния вирус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *